Eetu Rantakangas

Hallitus tuhlaa henkilöstöön

Hallitus on kovasti koittanut säästää, mutta se ei tunnu oikein onnistuvan. Kansaneläkelaitoksen täytyy palkata aktiivimallia vahtimaan parisataa uutta työntekijää:

Kansaneläkelaitos on esityksestä antamassaan lausunnossa kuitenkin arvioinut, että aktiivimalli lisää sen työmäärää 130–260 henkilötyövuodella, ja että muutos merkitsee vuositasolla 385 000–770 000 uuden etuuspäätöksen antamista työmarkkinatuen ja peruspäivärahan hakijoille.” 

Myös tiedustelulain säätäminen on työn alla:

"Jos Suomen tiedustelu alkaa toimia ehdotusten mukaisesti, valtio tarvitsee 166 henkilötyövuotta ja noin 24 miljoonaa euroa lisää vuosittain. Summa on huomattava, sillä esimerkiksi Supo ilmoittaa kuluvan vuoden budjetikseen 27,6 miljoonaa euroa ja henkilömääräkseen 320 työntekijää."

Näyttäisi siltä, että hallitus säästäisikin sitä enemmän mitä vähemmän se lakimuutoksia tekee. Pelkästään näillä lakimuutoksilla valtio lisäisi henkilöstömääräänsä noin 72 984sta reilun puoli prosenttia. Ilmeisesti budjettiraameissa on löysää tai sitten hallituksen säästöosaaminen on olematonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat